Apper for skiløypa

I dagens teknologisk fremskredne samfunn finnes det en app nærmest for enhver anledning, og det gjelder også når du skal ut i skiløypa. Her skal vi se på noen av de beste og nyttigste alternativene for deg som både er skientusiast og liker å holde deg oppdatert via den nyeste teknologien.

De beste appene

En av de mest kjente appene, som er mye brukt av norske skiløpere, er Skisporet. Med denne appen kan du følge med på om det faktisk er noe skispor – er det nok snø til å kjøre opp spor? Er det kjørt opp spor siden det store snøfallet i forgårs? Alt dette og mer til kan du følge med på ved hjelp av denne enkle appen, som dekker hele landet og derfor kan hjelpe nettopp deg der du bor. Du kan selv søke opp et sted, eller bare se på ditt eget nærområde automatisk.

Ulike fargekoder brukes til å markere når de ulike løypene sist ble preparert. Appen er gratis, men som vanlig innebærer det at det blir reklame innimellom. Det er viktig å huske at denne appen ikke vil hjelpe deg hvis du prøver å gå på ski hjem fra byen, slik noen prøver seg på.

Et alternativ som gjelder spesifikt Oslo-området er iMarka. Her kan du også få noen tilleggsopplysninger, som for eksempel om det er mulighet for å parkere i tilknytning til ei løype.

Det er selvfølgelig alltid en mulighet å bruke andre apper – bare for moro skyld – når du er ute på skitur. Selv ute i marka kan du for eksempel spille live casino RiverBelle, med levende dealere som du til og med kan chatte med. Å spille litt innimellom motbakker og klisterføre er ikke så verst.

Det er ingen tvil om at de nye appene kan gjøre skituren til en enda mer interessant opplevelse. Prøv gjerne også Ut, som er Turistforeningens app og følger opp løyper både for langrenn, sykling og gåturer.