Forberedelser til den store dagen

Noe av det morsomste man kan gjøre som fysisk aktiv er å melde seg på et lokalt renn, løp eller ritt for å teste seg selv mot andre eller kanskje først og fremst mot seg selv. Å delta i et terrengløp, skirenn eller sykkelritt vil gi deg en virkelig målestokk på hvordan det går med treningen, og kan fortelle deg noe om fremgang eller, i verste fall, tilbakeslag dersom du stiller opp flere år på rad og lager en tradisjon av det. Først og fremst handler dette om idrettsglede og fryden over å være i god form og ta vare på helsen. Samtidig er det også noen praktiske ting å tenke på i forkant, som gjør at man må planlegge litt.

Planlegge til den store dagen

Det aller viktigste man må gjøre er selvfølgelig å melde seg på innen påmeldingsfristen, hvis ikke vil man ha små muligheter til å kunne være med. Ofte vil påmeldingen skje gjennom idrettslaget du er med i. Andre ganger må du selv stå for påmeldingen. I tillegg til å følge med på fristen, må du også være obs på at enkelte renn og løp er ekstremt populære. Da er det egentlig ikke fristen som teller, men snarere når det først er mulig å melde seg på. De aller mest populære konkurransene vil nemlig bli fylt opp allerede første dagen, slik at det ikke er plass til flere deltakere.

Treningsforberedelser

Trening er trolig noe du gjør hele året, eller i hvert fall hele sesongen hvis du foretrekker enten vinter eller sommer for dine aktiviteter. Men når du skal være med i en viktig konkurranse, kan det være lurt å legge opp treningen litt etter det. Mange tror at det betyr å trene ekstra mye like i forkant. Realiteten er imidlertid at du helst skal ta det ganske med ro den siste uken før en viktig konkurranse.