Hei og velkommen til denne bloggen som handler om alt som har med det å delta i en lokal sportskonkurranse å gjøre. Hos oss får du vite hvordan du forbereder deg til deltakelse i et sykkelritt, et løp, eller et skirenn, enten det er første gangen eller du allerede har vært med på slike konkurranser tidligere. Å holde seg i form er noe av det viktigste du kan gjøre for din egen helse, og fysisk aktivitet er dessuten veldig viktig for folkehelsen. Med denne bloggen håper vi derfor å bidra til at enda flere i Norge tar steget inn i mosjons- og konkurranseidretten, også i voksen alder.

I dag er det mange utfordringer du kan møte på i idretten, takket være at det stadig blir tatt i bruk ny teknologi og nytt utstyr. Til og med skismøring kan være farlig hvis du ikke utviser aktsomhet! Men først og fremst åpner slikt utstyr for at du kan få enda bedre opplevelser og resultater, og samtidig være mer interaktiv enn før både under og etter rennet, rittet eller løpet.

Konkurranser som motivasjon til trening

For de fleste av oss som ikke er toppidrettsutøvere, handler det ikke lenger så mye om rekorder og plasseringer. Det handler mest om gode opplevelser, mestringsfølelse og gode møter med naturen. På mange måter kan vi derfor si at det aller viktigste med konkurransene er at de gir virkelig god motivasjon til treningen. Når du tenker på å hoppe over en treningsøkt, særlig hvis du også hoppet over den forrige, er det lurt å tenke: «hvordan kommer det da til å gå i konkurransen, jeg vil jo prestere bedre enn i fjor!»